Affiliate marketing

Your Digital Agency for strategy and leads by Affiliate marketing

Affiliatie marketing met 4ap

Een populair kanaal is geld waard. Met affiliate marketing verdien je bij dankzij advertenties op zo’n kanaal. Of je nu adverteerder bent of publisher: affiliate marketing is een lucratieve business. En dat bewijs ik je graag.

Geld verdienen met affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een samenwerking tussen 2 partijen: een publisher en een adverteerder.

Als jij de publisher bent, promoot je in je content een bepaald artikel van de adverteerder op je goedlopende website of andere kanaal. Je doelgroep leest dit, klikt door op de link naar de adverteerder van dat artikel en bestelt het artikel. Voor elke betalende klant die vanaf jouw website heeft doorgeklikt, geeft de verkoper jou een klein bedrag, een commissie.

Dus: hoe meer bezoekers jij op je website hebt die je vertrouwen en die je raad opvolgen, hoe meer verkopen je realiseert en hoe meer commissie je verdient.

Ben je de adverteerder, dan heb je een groter bereik en meer (kans op) conversie. En je betaalt de publisher pas als je ook echt geld verdient aan de affiliate samenwerking.

Affiliate marketing is dus win-win: de publisher verdient aan elke succesvolle doorverwijzing met aankoop, en de webshop heeft dankzij (het bereik van) de publisher meer klanten en een hogere conversie.

Voordelen van affiliate marketing uitbesteden aan 4ap Digital

Voor publishers:

  • Funnelstrategie op maat, zodat ie past bij wat jij wilt en bij wat je doelgroep wil.
  • Jouw funnel en Analytics worden doorlopend in de smiezen gehouden door een specialist die direct inspringt op kansen.
  • Doorlopend inzicht in hoe je affiliatekanalen draaien dankzij maandelijkse rapportages.
  • Samenwerken zoals jij dat wilt. Dus: jij doet de leuke dingen, ik regel de (in jouw ogen) ‘saaie dingen’.
  • Updates en onderhoud van je affiliatekanaal zijn inbegrepen. Geen omkijken naar dus.
  • Binnen 1 werkdag antwoord op al je prangende én minder prangende vragen.

Voor adverteerders:

  • Grotere awareness en naamsbekendheid dankzij mijn uitgebreide netwerk.
  • Snel meer ka-ching dankzij relevante bezoekers en conversie op je website.
  • Je klantendatabase steady en moeiteloos uitbreiden.
  • Whitelabel werken met je eigen producten of diensten.

Waarom samenwerken met 4ap Digital?

Kies je voor samenwerken met 4ap, dan kies je voor een samenwerking met Dave. En als je voor Dave kiest, dan kies je voor:

Eerlijk duurt het langst

Jij ziet vanzelf aan je omzet of ik mijn werk goed doe of niet. Daarom zie ik het nut er niet van in om zaken mooier voor te spiegelen dan ze zijn: je krijgt altijd het eerlijke verhaal van me.

Een enthousiaste meedenker

Ik vind mijn vak het leukste wat er is. Dus aan de zijlijn afwachten doe ik niet: als ik een kans voor je zie, hang ik aan de telefoon. In de hoop dat jij groen licht geeft en ik weer verder mag hobby’en ;-).

Datagedreven marketing

Je wilt marketing die werkt, dus die winst oplevert onderaan de streep. Wat jij zoekt, is marketing op basis van data. Daarom verantwoord ik al mijn werkzaamheden bij je met data. Ask me about the data, ik laat ‘m je graag zien! Overigens kan je ook eens kijken naar mijn mogelijkheden betreft SEO en AI.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt affiliate marketing

Hoe affiliate marketing werkt? Affiliate marketing is een verdien mogelijkheid door middel van het verspreiden van diensten, producten of het vergaren van data.

Je hebt een uitgever en een adverteerder binnen de affiliate marketing.

De uitgever is de persoon die actief de adverteerder gaat promoten door middel van social media, websites en nieuwsbrieven.

De adverteerder zal hierdoor meer producten of diensten verkopen. En de uitgever zal hier een variabele commissie over ontvangen.

Hoe begin je als adverteerder met affiliate marketing

Wat je nodig hebt, is een plek waar je de juiste publishers vindt voor jouw content, dus online plekken waar jouw doelgroep komt en waar je hen kunt (laten) aanspreken.

Het verschilt natuurlijk sterk per branche, product en dienst waar je de beste publishers vindt die aansluiten bij jouw doelgroep.

Ik leuter hier maar wat graag over, dus als je vragen hebt over waar en hoe je jouw specifieke product of dienst met affiliate marketing aan de man kan brengen: bel me even! Ik maak met alle liefde een Affiliate marketing scan voor je. Dan heb je direct een concreet idee van de mogelijkheden en winstgevendheid van affiliate marketing.

Wat kan ik als publisher verdienen met affiliate marketing

Hoe leuk zou het zijn als ik hier een bedragje kon noemen! Maar dat gaat natuurlijk niet. Want wat je kunt verdienen met affiliate marketing, is (natuurlijk) afhankelijk van allerlei factoren. Wat is het bereik van je kanaal? Zijn je bezoekers makke lammetjes of heb je wat meer overtuigingskracht nodig? 😉 En hoe hoog is de commissie per verkocht product? 

Maar ok, toch een kleine indicatie: als je een sterk platform hebt, kun je als publisher binnen korte tijd enkele honderden euro’s per maand verdienen aan affiliate marketing. Als absolute beginner start je vaak met een paar tientjes per maand. Publishers die al langer bezig zijn met affiliate marketing en er voortdurend tijd in steken om hun affiliate platform te versterken, kunnen soms een steady inkomen van bijvoorbeeld duizend euro of meer uit hun inspanningen halen.

En wat ik wél voor je kan doen als je even hoi tegen me zegt: even met mijn kennersoog naar vraag en aanbod kijken, en naar concurrentie. Dan kan ik je namelijk prima een indicatie geven van je win(st)kans.  

Dus zeg het maar: even bellen, sparren over je affiliateplannen en wat wijzer worden?

Hoe begin je als publisher met affiliate marketing

Je eerste benodigdheid om als publisher aan de slag te kunnen: bereik. Misschien heb je al bereik, als je bijvoorbeeld een bestaande website hebt met veel bezoekers. Of bijvoorbeeld een nieuwsbrief die goed gelezen wordt. Of een socialmediakanaal met veel volgers en interactie. Heb je nog geen bereik? Dan ga je eerst bereik creëren door een affiliate marketing website te starten. Je bouwt dan een website die er puur op gericht is om bezoekers door te verwijzen naar webshops.

Als je een kanaal met veel bereik hebt, heb je vervolgens adverteerders nodig die hun producten of diensten willen aanbieden op jouw kanaal. Die vind je via online platforms als Awin, Tradedoubler of Google AdSense.

Affiliate marketing 4ap Digital

Ben je uitgever of adverteerder? 4ap Digital helpt je graag vrijblijvend op weg naar de beste keuze maken met betrekking tot online affiliate marketing.

Mijn ervaringen

vanboxtelhoorwinkels-logo
thuiswinkel-logo
seo-marketing-uitbesteden-logo
Griffinfilter-logo
logo-heers
up-agency-logo-ralfvanveen
Logo-Maatwerk
logo-raft-online-marketing
somfy-logo
luxaflex-logo
holmatro-logo2
logo-ai-professional
logo-ikso

Mijn klanten zijn blij met mij. 💖 Kijk maar.


Menno E.

Owner ‘Online Fashion Shops’
Weten van aanpakken en in no-time resultaat te realiseren op online gebied. Voor mijn zijn deze vakidioten zeker aan te raden.

Wendy D.​

Marketing manager ‘Relatiegeschenken Webshop’
Transparant, specialistisch en zeer meedenkend in allen online processen. Top bedrijf! 

Dirk-Jan S.

Directeur Maritieme sector’
Een aanrader voor brand marketing enorm ervaren en altijd proactief en meedenkend. Voor ons een enorme waardevolle partner!

Even aan 4ap snuffelen? Tuurlijk! 🍩


Er zijn van die klanten en projecten waar we extra trots op zijn. Hier zijn er een paar!

vpn-logo

Kennis📜 is pracht

Sinds 2006 heb ik best wat webweetjes verzameld. Ik deel mijn recentste kennis in mijn blog. Ik schrijf bijvoorbeeld over:

👌 Web- en verkoopstrategie
Ontdek en doe inspiratie op met onze strategische blog sessies. Wij houden je graag op de hoogte van de meest uiteenlopende methodes.
👌 SEO Marketing
SEO het onderwerp waar we graag dagelijks mee bezig zijn. Lees hier onze ervaringen, informatieve en gewoon bloed interessante verhalen over SEO.
👌 Technische (SEO) tactieken
Techniek voor het ontwikkelen van websites? Of op de hoogte blijven van SEO-technische optimalisatie technieken? Lees hier meer.
👌 Webstrends, zoals Voice Search, AI en automation
Blijf op de hoogte bij 4ap Digital van de nieuwste trends en weetjes over ‘Voice Search, AI search, SEO automation’ lees meer en ontdek.

technology-YBE9TYB